Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΝΑΪΦ


Εδώ και 2 χρόνια, στο χωριό Κοντιάς της Λήμνου λειτουργεί η gallery της Λουντμίλα. Η συλλογή της ζωγράφου αποτελείται από περίπου 50 έργα, ζωγραφισμένα με ακρυλικά χρώματα σε καμβά, δουλεμένα με σπάτουλα και πινέλο και κοστολογούνται στα 200,00 € περίπου.
Επηρεασμένη από το ρεύμα ναΐφ, τα θέματά της τα παίρνει από τη ζωή και τα παρουσιάζει ανεπιτήδευτα και ρεαλιστικά, εκφράζοντας έντονα τη λαϊκή θυμοσο-φία.
Παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, τοπία της Λήμνου κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, κεχαγιάδες, ψαράδες, αγρότες, πρόσωπα χαμογελαστά, δίχως άγχος, σε καθημερινές δραστηριότητες, συνθέτουν τον εσωτερικό ψυχικό της κόσμο και αποδίδουν με τον πλέον ειλικρινή τρόπο, τα αγνά και αγαθά της συναισθήματα για τη Λήμνο, τους κατοίκους του νησιού, και το σεβασμό της προς την παράδοση του τόπου. Τα φόντα των έργων είναι ζωηρά και σε συνδυασμό με την ποικιλία των χρωμάτων που χρησιμοποιεί δημιουργούν στο θεατή αισθήματα ευφορίας και αισιοδοξίας.
Μέρος της συλλογής της παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι στη Μύρινα της Λήμνου, όπου είχαν την ευκαιρία να την επισκεφθούν πολλοί τουρίστες Έλληνες και ξένοι. Έργα της ζωγράφου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Η gallery λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού και στο χώρο της φιλοξενείται και έκθεση υαλογραφίας.
Η Λουντμίλα είναι από την Ουκρανία. Είναι δασκάλα στο επάγγελμα και παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές της παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο «hodosnia scola» της Τερνοπόλ. Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ζει στο χωριό Κοντιάς Λήμνου με το σύζυγό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου