Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Ο Μπουτάρης δεν θέλησε να δώσει Θρησκευτικό όρκο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Θεσαλλονίκης (όπως συνηθίζεται σε όλο το δημόσιο τομέα).
Το γνωρίζετε ότι ο Χριστός, μας δίδαξε να μην ορκιζόμαστε πουθενά;
"... εγώ σας λέω να μην ορκίζεστε καθόλου, ούτε στον ουρανό..., ούτε στη γη..., ούτε στα Ιεροσόλυμα... Το "ναι" σας να είναι ναι και το "όχι..." σας να είναι όχι, καθετί πέρα από... αυτά, είναι εκ του πονηρού".
(Κατά Ματθαίον 5,33-48)
Η εκκλησία μας (και το κράτος μας) τι κάνουν γι αυτό το θέμα; Γνωρίζει η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία τι διδάσκει ο Χριστιανισμός ή όχι; Και αν το γνωρίζουν, είναι τόσο πολύ αυθάδεις που τολμούν να προσαρμόζουν το κήρυγμα του Χριστού στα δικά τους συμφέροντα;
Από την άλλη, πως είναι δυνατόν ο ηγέτης να διοικεί εφαρμόζοντας το νόμο του Θεού; (π.χ. ο Χριστός μας δίδαξε να πουλήσουμε όλα μας τα υπάρχοντα και να Τον ακολουθήσουμε. Έχουμε τη διάθεση να πουλήσουμε όλα μας τα υπάρχοντα ως κράτος για να εφαρμόσουμε αυτό το δίδαγμα; Ή θα εφαρμόζουμε το κήρυγμα του Χριστού επιλεκτικά;)
Πρέπει να τονισθεί εδώ, ότο η εφαρμογή του νόμου του Θεού, μας βοηθάει στην προσωπική μας καλυτέρευση και όχι στην κοινωνική μας πρόοδο. Το Ελληνικό κράτος στον μέλλον πρέπει να πορευθεί με τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων και απαλλαγμένο από τα Θρησκευτικά συναισθήματα (που έντεχνα άλλωστε έχουν παραποιηθεί σε πολλά σημεία από την εκκλησία και το κράτος) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου